Hållbar Effektivitet & Outlook

Jobba smartare, stressa mindre och få mer tid över!

Jobba smartare, stressa mindre och få mer tid över!​


Har du ”många bollar i luften” och känner att tiden inte räcker till? Känns det som om du inte har ett optimalt sätt att hantera alla mail som väller in, eller saknar du kanske en bra struktur för att komma ihåg det du ska göra, när du ska göra det? Vill du sluta vara händelsestyrd större delen av dagen?
 

Vi på TimeFinder är kanske mest kända för våra utbildningar i Hållbar Effektivitet och vi har ett stort utbud av olika upplägg beroende på vad just du/ni behöver fokusera på och vilka system du/ni använder i vardagen. Vi är väldigt handfasta i våra utbildningar, så du som deltagare kommer att känna att det händer något redan under utbildnings-dagen.

Självklart har vi anpassat utbildningen utifrån att många av oss även jobbar hemifrån. 

Ett av de populäraste utbildnings-/träningsuppläggen är vår heldagsutbildning i Hållbar Effektivitet & Outlook för enskilda medarbetare, avdelningar, projekt- och arbetsgrupper som vill kunna frigöra tid, jobba smartare och mer fokuserat, få bättre kontroll över arbetssituationen och stressa mindre.

Utbildningen består i sitt grundutförande av en utbildningsdag och uppföljning via mail som med fördel kan kombineras med någon timme individuell genomgång och/eller 1-2 halvdagar uppföljning/fördjupning under en period av t ex ett halvår för att säkerställa ett bestående resultat.

Under utbildningen pratar vi om VAD man kan göra men också HUR och VARFÖR och vi varvar teoripass med diskussioner och egna övningar samt genomgång av smarta funktioner i Outlook. Innan dagen är slut får du som deltagare utforma en individuell handlingsplan för att fortsätta det påbörjade arbetet på egen hand.

Om du börjar tillämpa de konkreta metoder och arbetssätt som du får tillgång till under utbildningen kommer du att kunna frigöra minst en timme om dagen samtidigt som du ökar känslan av kontroll över din arbetssituation och minskar eventuell känsla av stress.

Utbildningen innehåller bl. a följande:

 • Hållbar Effektivitet - Det handlar inte om att springa fortare!
 • Hjärnkoll på vår förmåga att fokusera och hur man undviker onödiga ställtider, avbrott och distraktioner både för sig själv och sina kollegor
 • Effektivare mailhantering för att kunna frigöra upp till en timme om dagen
  • Hur förhåller vi oss till mailen?
  • Att söka bland mailen på ett effektivt sätt
  • Mapparnas vara eller icke vara, det är frågan 
  • En beslutsmodell för att skapa kontroll över inboxen och få fullständig koll i Outlook med hjälp av kalendern och att göra listan
  • Fler smarta funktioner i Outlook
 • Att jobba proaktivt, göra ”rätt saker” och få bättre kontroll på arbetsdagen, veckan och månaden genom planering och prioritering
  • Att använda kalendern för att synliggöra arbetsuppgifter
  • Vad behöver jag göra nu, nästa vecka, nästa månad osv
  • Göra om mail till kalenderbokningar eller infoga mail i befintlig bokning
  • Att kategorisera kalenderbokningar utifrån projekt, prioritet osv
  • Skapa uppgifter/påminnelser utifrån ett mejl eller direkt i kalendervyn
 • Att tömma huvudet för att vara mer här och nu och fokusera på rätt saker
 • Att förändra arbetssätt och skapa nya vanor och beteenden för mer energigivande arbetsdagar


Den här kursen ges både som öppen och företagsanpassad, digitalt så väl som fysiskt. Se aktuella datum för öppen utbildning på Utbildning.se: TimeFinder (utbildning.se)  

För anmälan eller frågor är det bara att höra av sig via vårt kontaktformulär eller genom kontaktuppgifterna längst ner på sidan. Är ni intresserade av en företagsanpassad utbildning ordnar vi gärna det. Kontakta oss för offert.


Som företagsanpassad kan vi självklart även skräddarsy både utifrån längd och innehåll. Det kan då röra sig om alltifrån halvdagar till längre program bestående av t ex ett antal halvdagar med "hemuppgifter" mellan träffarna.

Kursledare: Våra utbildare har många års erfarenhet av att utbilda, föreläsa och jobba med personlig effektivitet och Outlook och har dessutom utbildningar inom bl a Neurovetenskap, NLP, Mental träning, Mindfulness, positiv psykologi, kommunikation mm med sig i bagaget. Självklart har de också lång erfarenhet från olika roller och funktioner i arbetslivet.