Personlig Effektivitet & Outlook

Jobba smartare, stressa mindre och få mer tid över!

Jobba smartare, stressa mindre och få mer tid över!​


Har du ”många bollar i luften” och känner att tiden inte räcker till? Känns det som om du inte har ett optimalt sätt att hantera alla mail som väller in, eller saknar du kanske en bra struktur för att komma ihåg det du ska göra, när du ska göra det? Vill du sluta vara händelsestyrd större delen av dagen?
 

Vi på TimeFinder är kanske mest kända för våra utbildningar i Personlig Effektivitet och vi har ett stort utbud av olika upplägg beroende på vad just du/ni behöver fokusera på och vilka system du/ni använder i vardagen. Vi är väldigt handfasta i våra utbildningar, så du som deltagare kommer att känna att det händer något redan under utbildnings-dagen.

Ett av de populäraste utbildnings-/träningsuppläggen är vår heldagsutbildning i Personlig Effektivitet & Outlook för enskilda medarbetare, avdelningar, projekt- och arbetsgrupper som vill kunna frigöra tid, jobba smartare och mer fokuserat, få bättre kontroll över arbetssituationen och stressa mindre.

Utbildningen består i sitt grundutförande av en utbildningsdag och uppföljning via mail som med fördel kan kombineras med någon timme individuell genomgång och/eller 1-2 halvdagar uppföljning/fördjupning under en period av t ex ett halvår för att säkerställa ett bestående resultat.

Under utbildningen pratar vi om VAD man kan göra men också HUR och VARFÖR och vi varvar teoripass med diskussioner och egna övningar samt genomgång av smarta funktioner i Outlook. Innan dagen är slut får du som deltagare utforma en individuell handlingsplan för att fortsätta det påbörjade arbetet på egen hand.

Om du börjar tillämpa de konkreta metoder och arbetssätt som du får tillgång till under utbildningen kommer du att kunna frigöra minst en timme om dagen samtidigt som du ökar känslan av kontroll över din arbetssituation och minskar eventuell känsla av stress.

Utbildningen innehåller bl. a följande:

  • Myten om ”multitasking” och enkla metoder för att öka förmågan till fokus och koncentration och samtidigt minska känslan av eventuell negativ stress
  • Att få bättre kontroll på arbetsdagen, veckan och månaden genom planering och prioritering
  • Effektivare mailhantering för att kunna frigöra upp till en timme om dagen
  • Genomgång av smarta inställningar och funktioner bland mail, kalender samt uppgifter i Outlook som stödjer ett effektivt och hållbart arbetssätt
  • Metoder för att inte hålla allt i huvudet och system för att bli påmind när du behöver bli påmind
  • Vikten av struktur och ordning för att öka känslan av kontroll och minska eventuell stress
  • Att ändra vanor

Längd: 1 dag med ovanstående innehåll plus uppföljning via mail.

Den här kursen ges både som öppen och företagsanpassad.

Som företagsanpassad kan vi självklart även skräddarsy både utifrån längd och innehåll. Det kan då röra sig om alltifrån halvdagar till längre program bestående av t ex ett antal halvdagar med "hemuppgifter" mellan träffarna.

Kursledare: Våra utbildare har många års erfarenhet av att utbilda, föreläsa och jobba med personlig effektivitet och Outlook och har dessutom utbildningar inom bl a Neurovetenskap, NLP, Mental träning, Mindfulness, positiv psykologi, kommunikation mm med sig i bagaget. Självklart har de också lång erfarenhet från olika roller och funktioner i arbetslivet.