Hållbar Effektivitet 

Jobba smartare, stressa mindre och få mer tid över!

För välmående, rätt fokus och hälsosam produktivitet


Har du ”många bollar i luften” och känner att tiden inte räcker till? Känns det som om du inte har ett optimalt sätt att hantera alla uppgifter som väller in, eller saknar du kanske en bra struktur för att komma ihåg det du ska göra, när du ska göra det? Känner du dig splittrad och vill sluta vara händelsestyrd större delen av dagen?
 

Vi på TimeFinder är kanske mest kända för våra utbildningar i Hållbar Effektivitet. Vi är väldigt handfasta i våra utbildningar, så du som deltagare kommer att känna att det händer något redan under utbildningsdagen. Självklart har vi anpassat utbildningen utifrån att många av oss även jobbar hemifrån. 

Ett av de populäraste utbildnings-/träningsuppläggen är vår heldagsutbildning i Hållbar Effektivitet för enskilda medarbetare, avdelningar, projekt- och arbetsgrupper som vill kunna frigöra tid, jobba smartare och mer fokuserat, få bättre kontroll över arbetssituationen och stressa mindre.

Utbildningen består i sitt grundutförande av en utbildningsdag med uppföljning via mail och kan med fördel kombineras med någon timme individuell genomgång och/eller 1-2 halvdagar uppföljning/fördjupning under en period av t ex ett halvår för att säkerställa ett bestående resultat.

Under utbildningen pratar vi om VAD man kan göra men också HUR och VARFÖR och vi varvar teoripass med övningar, reflektion och diskussioner. 


Utbildningen innehåller bl. a följande:

  • Hållbar Effektivitet - Det handlar inte om att springa fortare!
  • Hjärnkoll på vår förmåga att fokusera och hur man undviker onödiga ställtider, avbrott och distraktioner både för sig själv och sina kollegor
  • Att jobba proaktivt, göra ”rätt saker” och få bättre kontroll på arbetsdagen, veckan och månaden genom planering 
  • Att använda kalendern för att synliggöra arbetsuppgifter - Vad behöver jag göra nu, nästa vecka, nästa månad osv
  • Metoder för att prioritera
  • Återhämtning i (arbets-)vardagen
  • Att tömma huvudet för att vara mer här och nu och fokusera på rätt saker
  • Att förändra arbetssätt och skapa nya vanor och beteenden för mer energigivande arbetsdagar


Den här kursen ges både som öppen och företagsanpassad, digital så väl som fysisk. Se aktuella datum för öppen utbildning på Utbildning.se: TimeFinder (utbildning.se)  

För anmälan eller frågor är det bara att höra av sig via vårt kontaktformulär eller genom kontaktuppgifterna längst ner på sidan. Är ni intresserade av en företagsanpassad utbildning ordnar vi gärna det. Kontakta oss för offert.


Som företagsanpassad kan vi självklart även skräddarsy både utifrån längd och innehåll. Det kan då röra sig om alltifrån halvdagar till längre program bestående av t ex ett antal halvdagar med "hemuppgifter" mellan träffarna.

Kursledare: Våra utbildare har många års erfarenhet av att utbilda, föreläsa och jobba med personlig effektivitet och har dessutom utbildningar inom bl a Neurovetenskap, NLP, Mental träning, Mindfulness, positiv psykologi, kommunikation mm med sig i bagaget. Självklart har de också lång erfarenhet från olika roller och funktioner i arbetslivet.